Wat is LinkedIn?

LinkedIn is het grootste online netwerkplatform ter wereld. Je kunt verbinding leggen met leden wereldwijd. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen gebruikers die dagelijks LinkedIn gebruiken en dat aantal groeit nog steeds.

Hoe werkt LinkedIn?

Je kunt een gratis account aanmaken bij LinkedIn om vervolgens een persoonlijk profiel aan te maken. Vanuit je persoonlijke profiel kun je meerdere bedrijfspagina’s aanmaken. Je kunt met LinkedIn je netwerk bouwen en onderhouden.

Persoonlijk profiel

Zodra je een account hebt aangemaakt op LinkedIn kun je jouw persoonlijke profiel gaan vullen. Het is jouw online visitekaartje, online CV en aanbevelingenmuur in één. Je kunt bij instellingen en privacy bepalen wat van je profiel openbaar zichtbaar is.

Bedrijfsprofiel

Vanuit een persoonlijk profiel kun je een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken voor een bedrijf of vereniging bijvoorbeeld. Je kunt het aanmaken van het bedrijfsprofiel kosteloos doen.

Kosten LinkedIn

De kosten voor LinkedIn zijn afhankelijk of je kiest voor een gratis account of LinkedIn Premium. Er zijn verschillende Premium pakketten namelijk LinkedIn Business, LinkedIn Salesnavigator en Recruiter Lite.

Gratis account LinkedIn

Je kunt de basis van LinkedIn al doen met een gratis account. Dat geldt zowel voor een persoonlijk profiel als een bedrijfspagina.

LinkedIn Premium

Wil je meer doen met LinkedIn dan kun je kiezen voor LinkedIn Premium. Je hebt dan een aantal voordelen ten opzichte van een gratis account. Je kunt bijvoorbeeld alle personen zien die jouw profiel de laatste 90 dagen hebben bezocht. Bij de gratis variant kun je enkel de laatste 5 profielbezoekers terugzien. Ook heb je toegang tot LinkedIn Learning. Elke Premium pakket heeft een eigen doel.

Wat kost LinkedIn Premium?

De Premium pakketten kun je een maand gratis uitproberen. Daarna ga je een maandelijks bedrag betalen. De kosten zijn per Premium pakket verschillend. De kosten van Premium Business zijn 54,99 euro per maand, voor Sales Navigator 74,98 euro per maand en Recruiter Lite 109,99 per maand. (Peildatum 21 maart 2021)

LinkedIn Scan

Heb je een LinkedIn profiel aangemaakt en wil je jouw profiel optimaliseren? Ik help je graag door je te adviseren en uitleg te geven. Of je kiest voor het uit handen geven.
Vraag een LinkedIn Scan aan.

Ja, ik wil een LinkedIn Scan
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.